Sommerleir 2024

I år samles vi til sommerleir 1.-6. juli på Ringerike Folkehøyskole! Temaet for årets sommerleir er "Ytringsfrihet" og vi gleder oss til å se deg der!

Meld deg på her:

PÅMELDING!

 

Årets tema
På årets leir skal vi utforske alt innenfor ytringsfrihet, gjennom foredrag og verksteder. Sommerleiren legger til rette for at deltakerne skal kunne utforske temaet gjennom å utfordre egne meninger, og kanskje fordommer, og se det i et større samfunnsperspektiv. Gjennom uken vil du få svar på flere spørsmål, som “Hva er det jeg har lov til å si?”, “Hvordan hadde samfunnet vært uten ytringsfrihet?” og “Burde alle ha ytringsfrihet, eller bare noen i samfunnet?”.

 

Hvordan foregår egentlig sommerleir?
Sommerleir handler om å utforske store spørsmål i fellesskap. Vi skal ha spennende foredrag som vil opplyse om hvordan ytringsfriheten påvirker ulike deler av samfunnet, alt fra nyheter til religion. I tillegg skal vi ha ulike verksteder som du kan velge mellom - aktiviteter, diskusjoner og temaer du selv har lyst til å lære mer om. Det blir også masse tid til sosiale aktiviteter gjennom hele uken. Det vil være frivillig organisert fritid og mulighet til å ha egentid. Selv om det er mye morsomt på programmet, vil det være masse fritid som du kan bruke til å slappe av, spille brettspill eller finne på noe annet gøy. Det vil være aktiviteter som kommer til å passe alle og enhver, blant annet vannkrig, spill, leirfest og mye mer!

I begynnelsen av leiren blir du delt inn i en gruppe som er ledet av en frivillig fra Humanistisk Ungdom. Gruppelederen vil hjelpe med å holde deg informert, og du kan gå til dem dersom du lurer på noe i løpet av leiren. Gruppene møtes og vil diskutere og ha kule aktiviteter hver dag! Hver kveld vil det være leirshow, der har du muligheten til å opptre med hva enn du vil eller se hva andre har å vise frem!

Ellers vil du naturligvis få tre faste måltider hver dag. Det vil ikke bli mulighet for butikktur under leiren, så ta med egen snacks. Du vil bli satt på rom med 1-3 andre deltakere som er i samme aldersgruppe som deg. Dersom du har bestilt teltplass, er det viktig at du melder ifra om hvem og hvor mange det skal være i ditt telt.

Det vil også være en leirledelse med voksne ansatte som har ansvar for beredskap og trivsel gjennom hele leiren. De er tilgjengelige døgnet rundt, og du kan alltid spørre om det er noe. Det vil også være en døgnbemannet telefon som kan brukes dersom du har behov for å komme i kontakt med leirledelsen.  

Vi ønsker at alle skal få mulighet til å delta på sommerleir, hvis du har behov for tilrettelegging ta kontakt med oss, så finner vi løsninger sammen.

Vi i Humanistisk Ungdom gleder oss masse til å bli kjent med deg, og håper at du vil delta på årets morsomste leir!

 

Reise
Dersom du bor langt unna bestiller vi reisen for deg, og sørger for at du kommer frem til Oslo i tide for felles avreise! Bor du i nærheten og ønsker å møte direkte på leirstedet, vil det også være mulighet for dette.

Felles avreise vil bli mandag 1. juli.

 

Vilkår
Når du melder deg på godtar du samtidig våre økonomiske retningslinjer for egenandel, påmelding og avmelding for Humanistisk Ungdoms nasjonale arrangementer.

 

Priser
Sommerleir 2024 koster fra 500kr. Innbakt i prisen er reise, opphold og mat. Spesifiserte priser for ulike kategorier finner du i påmeldingsskjemaet.

Dersom du har spørsmål, ta kontakt med oss på ungdom@human.no