Vi har fått ny leder!

Nyheter
Maja Solerød, 19 år, er Humanistisk Ungdoms nye leder!

Maja har vært aktivt medlem i Humanistisk Ungdom siden 2019. På den tiden har hun vært med i kontrollkomiteen, sentralstyremedlem (nasjonale arrangementer) og politisk nestleder. Hun viser stort engasjement for organisasjonen og det vi står for. Vi gleder oss til veien framover, med Maja ved rattet!

Dette er løftene hun ga til Landsmøtet i valgtalen sin:

"Ærede Landsmøte. Jeg vil starte med å takke dere. Det er så gøy å se så mange mennesker som har valgt å bruke tid til å delta i vårt demokrati. Så takk for at dere er her. 

Det siste året har organisasjonen vokst, og det er veldig spennende. Vi ser at det kommer nye lokallag med nye og innovative ideer. Jeg ser smil og glede når jeg går rundt på seminarer, og jeg jeg ser mennesker med så mye engasjement for vår flotte organisasjon. Dette gjør meg så glad.

Og det er noe jeg ønsker å bli med på, derfor stiller jeg nå til leder. Jeg har vært med i HU siden 2019, og helt siden den gang falt jeg pladask for menneskene og organisasjonen. 

Men jeg tror det som gjorde meg mest engasjert har vært politikken. Religionsfrihet i skolen har alltid vært en lidenskap for meg. Unge skal ikke føle et press fra skolen til å delta i religiøse markeringer, eller føle på at deres livvsyn ikke er likestilt i skoletimene. 

Da jeg var 14 år, og før jeg ble medlem, hadde jeg allerede vært hos rektor flere ganger for å krangle om skolegudstjenester. For når jeg brenner for noe, jobber jeg hardt for det, helt til det gir resultater. Noe det forsåvidt gjorde den gangen. Det er dette jeg ønsker å bringe videre i organisasjonen. Jeg vil kjempe enda hardere for deres hjertesaker, og jeg er ikke redd for å argumentere i mediene eller med HEF om nødvendig. Jeg vil jobbe for dere.

Jeg har nå vært politisk nestleder i et år, noe som har vært veldig spennende. Jeg har fått mulighet til å kalle HEF feige under deres landsstyremøte, og fått ledet seminarer. Men jeg må si at det jeg er mest stolt over er kampanjen vi lagde om aktiv dødshjelp. Aldri har jeg vært så stolt av HU som når KrFu kallte kampanjen vår for dårlig. Dette er erfaring som jeg vil ta med videre. 

Vi har vært utrolig heldige med en leder som har stått på og skapt en spennende start for omstruktureringen av organisasjonen. Dersom dere velger meg, lover jeg å fortsette det gode arbeidet for en mer effektiv og forutsigbar organisasjonsstruktur. 

Noe som er viktig for meg er relasjonen HU har til andre. Det er viktig for meg å ha en godt samarbeid med Human-Etisk Forbund. At vi både kan være en stein i skoen som leder av HEF, Christian Lomsdalen, sa i sin hilsningstale til oss på fredag, men også at vi kan ha en god relasjon i saker hvor vi står sammen. Både ute i mediene, men også der vi er så heldige å være representert hos dem. Samtidig er det viktig for meg med livsynsdialog. Det å kunne samarbeide med unge i andre religiøse samfunn er en viktig jobb som jeg allerede er godt i gang med og som jeg ønsker å jobbe videre med. 

Jeg vil være en dere kan være stole av at representerer organisasjonen og jeg lover å jobbe så hardt jeg kan med å gjøre organisasjonen enda bedre enn det den allerede er. Godt valg."