Vi har fått ny Generalsekretær!

Nyheter
Victoria Galåen (21) fra Oslo, født i Harstad, er vår nye generalsekretær. Hun har tidligere vært aktiv i Humanistisk Ungdom, og gleder seg til å komme i gang med jobben. Bli litt bedre kjent med henne!

Hvorfor ønsker du å jobbe i Humanistisk Ungdom? 

Jeg har et stort engasjement for ung frivillighet, så det er veldig fint å kunne jobbe i en ungdomsorganisasjon. Det er i Humanistisk Ungdom jeg fikk mitt første møte med ungt engasjement og frivillighet. Allerede som 14 åring var jeg med på sommerleir, og syntes det var kjempegøy. Det var der mitt engasjement startet, og jeg ønsker å være med å gi andre samme opplevelse jeg hadde i 2016. Nå føles det litt som å komme tilbake dit hvor det hele startet. 

 

Hvordan føles det å endelig være i gang? 

Det er spennende og gøy å endelig få starte. Det er mye opplæring nå, så jeg gleder meg litt til å komme i gang for fullt. Jeg har allerede flere spennende ideer om kule ting vi kan gjøre i organisasjonen. 

 

Hvor lenge har du vært aktiv i HU? 

Jeg har vært aktiv siden 2016, da jeg konfirmerte meg. Det betyr vel at jeg har vært med i HU i 7 år! Etter sommerleir 2016 ble jeg invitert til å være ambassadør, før jeg egentlig fikk lov til å være medlem i organisasjonen. Jeg ble med i Sentralstyret i 2017, og har vært organisatorisk nestleder. Jeg har også vært leder i Oslo lokallag. Jeg var veldig aktiv fram til 2019, før jeg tok meg en liten pause. 

 

Hva slags annen erfaring har du som er relevant for jobben som generalsekretær? 

For tiden er jeg styreleder i UngOrg, som er en paraplyorganisasjon for barne- og ungdomsorganisasjoner i Oslo. Jeg har vært leder av internasjonalt utvalg i NU, og har jobbet som daglig leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. I tillegg har jeg vært styremedlem i Human-Etisk Forbund Oslo, og medlem av ungdomspanelet til Sparebankstiftelsen DNB. 

 

Hvorfor synes du ungdomsorganisasjoner er viktig? 

Ungdomsmedvirkning er en av mine hjertesaker. Det er viktig at unge kan få uttale seg i saker som angår dem, og få være med i et fellesskap hvor de føler mestring. Det er fint å ha et sted man kan holde på med akkurat det man selv synes er gøy. Mange unge får sitt første møte med demokrati i organisasjonslivet, gjennom å delta på landsmøter og årsmøter. I tillegg er det viktig for samfunnet at unge har en arena hvor de får engasjert seg. Jeg mener det er viktig å ha et engasjement som ung, for å senere kunne videreutvikle et engasjement som voksen. 

 

Hva er ditt favorittminne fra HU? 

Det er alltid kjempefint siste dagen på sommerleir da vi skriver fine ting på hjertene. Jeg husker jeg satt pris på å sitte på bussen og lese på hjertene. Det hender jeg fortsatt tar fram flere av hjertene og leser over dem på nytt, fordi det står så mye fint. Noe annet jeg sitter igjen med er at jeg lærte utrolig mye av å være ambassadør og møter med konfirmanter. Det ga meg veldig mye. Blant annet begynte jeg å bli aktiv i timene. Da jeg hadde lært å prate foran konfirmanter, var ikke skoleklassen like skummel. Det er noe som har kommet godt med videre i livet mitt. 

 

Hva er favorittgodteriet ditt? 

Det er litt rart, men superchips med cottage cheese. Det anbefales!