Bli med på sommerleir 2020!

Nyheter
I år samles vi til sommerleir 27. juli - 1. august på Ringerike Folkehøgskole. I år er tema "Hvorfor ikke tro?/!". Bli med!

Tradisjonen tro arrangerer Humanistisk Ungdom sommerleir, og vi inviterer til Ringerike Folkehøgskole. Det blir alt du ønsker deg av en leir: Grilling, nye venner, gamle venner, nye ting å tenke på og varme sommerkvelder!

Meld deg på her!

Årests tema

På årets leir skal vi utforske temaet «hvorfor ikke tro?/!», gjennom å diskutere og høre om så utrolig mye forskjellig – for det er jo så mye vi kan tro på i denne verden.

Vi skal snakke om dilemmaer rundt hva som er sant og ikke sant – hva kan vi egentlig vite med sikkerhet? Finnes det bare én sannhet eller flere?

Hva er det folk har trodd på før oss? Hva tror folk på omkring i verden i dag? Hvis du slipper fantasien løs, finnes det ingen grenser for hva man kan tro på. Så hva bør vi egentlig tro? Tror ateister og humanister i det hele tatt?

Vi mennesker opplever tro og religion så forskjellig at det er antagelig umulig å gi én fasit. Derfor vil vi i Humanistisk Ungdom invitere til en sommerleir stappfull av gøye foredrag der vi vil utforske alle disse spørsmålene fra forskjellige synsvinkler. Vi vil filosofere og diskutere det du lurer på. Kanskje du finner ut noe nytt om meningene du har eller finner nye svar på det du lurer på? Vi gleder oss til å se deg der!

 

Hva skjer egentlig på HU-leir?

For det første har vi som sagt temaet vi skal utforske sammen: Vi vil ha spennende foredrag som vil opplyse oss om og utfordre oss på hva vi egentlig kan, ikke kan og bør tro på (om noe i det hele tatt). Vi vil også ha ulike verksteder du kan velge mellom – for aktiviteter, diskusjoner og temaer du selv hva har lyst å lære mer om.

Det blir også sosiale aktiviteter gjennom hele leiren. Du kan både være med på frivillig organisert fritid og ha egentid. Så selv om det er mye morsomt program du kan følge, vil det være masse fritid der du kan være med hvem du vil på hele leiren. Det vil være aktiviteter som kommer til å passe alle og enhver, blant annet vannkrig, spill, bading, leirfest og mye mer!

I begynnelsen av leiren blir du delt inn i en gruppe ledet av en frivillig fra HU som vil holde deg informert hver dag, og som du vil diskutere og ha kule aktiviteter med! Hver kveld vil det være leirshow der du har muligheten til å opptre med hva enn du vil eller se hva andre har å vise frem!

Ellers vil du naturligvis få tre faste måltider hver dag, og mulighet for å kjøpe noe is, snacks og drikke på leirstedet. Du vil også ha en leirledelse med voksne ansatte som har ansvar for beredskap og trivsel gjennom hele leiren, døgnet rundt, som du alltid kan spørre om det er noe.

I tillegg har vi vår egen leirfilosof, som du både kan delta i gruppesesjoner med eller booke en individuell samtale med for å dykke dypt inn i et tema du undrer ekstra mye på.

Vi i Humanistisk Ungdom gleder oss masse til å bli kjent med deg, og håper akkurat du vil delta på årets gøyeste leir!

Reise

Bor du langt unna? Da bestller vi reisen for deg og sørger for at du kommer fram til Oslo og rekker felles buss for alle reisende. Bor du i nærheten og ønsker å møte direkte på leirstedet, vil det også være muligheter for det. 

De som kommer langveis fra, vil ankomme Oslo på morgenen på mandag (eller søndag kveld). Felles bussavreise vil bli rundt kl 14 den 29. juli.

Vær en skikkelig leirdeltaker - sov i telt

Sover du i telt kan du selv bestemme om du vil ha det alene eller om du vil dele det med andre. Kanskje kan lokallaget ditt lage en felles camp på leirområdet? Selv om du sover i telt har du selvfølgelig tilgang på både dusj og toaletter innendørs. Du får med deg hele programmet til en billigere penge.

Vilkår 

Når du melder deg på godtar du samtidig våre retningslinjer for egenandel, påmelding og avmelding på HUs nasjonale arrangementer.  

Priser:

Sommerleiren 2019 koster fra 1200 kroner. Innbakt i prisen er reise, overnatting, mat, program, spennende foredrag og mye mer. Se spesifiserte priser for ulike kategorier under.

Teltplass (må ha med telt og soveutstyr)

Uansett medlemskap: 1200

Sengeplass (må ha med eget sengetøy eller sovepose):

Årets konfirmanter: 1900
Medlemmer: 1900
Ikke-medlemmer: 2300

Noen av fylkeslagene i Human-Etisk Forbund dekker deltageravgiften til sommerleiren for ungdommer fra sitt fylke.  Sjekk denne oversikten for å se om du kan få redusert pris!

Meld deg på her!

Refusjon fra Humanistisk Ungdom

Dersom du har vært på et sentralt arrangement i regi av Humanistisk Ungdom kan du søke om refusjon av dine utgifter.

For å få refusjon må du ha et bilag (kvittering) som viser hva du har brukt pengene på.

Du må levere inn refusjonskrav med bilag senest 30 dager etter utlegget.

Egenandeler

I forbindelse med arrangementer i regi av Humanistisk Ungdom sentralt er egenandelen for reiseutgifter på 200 kroner.

Hvor dyr kan reisen være?

Ved reiser som dekkes av Humanistisk Ungdom skal normalt billigste reisemåte inkludert alle moderasjoner benyttes. Alle reiser skal bestilles så tidlig som mulig.

Økonomiske retningslinjer

Refusjon gis i tråd med Humanistisk Ungdoms økonomiske retningslinjer. 

 

Jeg vil ha refusjon