Humanistisk sommerleir 2021!

Årets humanistiske sommerleir arrangeres fra 27. juli til 1. august i Hønefoss. Har du meldt deg på eller lurer på å gjøre det? Da finner du all informasjon du trenger her!

Sommerleiren er fullbooket, men du kan sette deg på venteliste her!

 

Programmet

Årets leirtema er Kunnskap er makt. Dette betyr at oppleggene gjennom uken kommer til å handle om både praktiske og filosofiske spørsmål rundt kunnskap. Vi skal blant annet diskutere hvordan vi egentlig kan vite noe som helst og hva vi tror vi vet, men som faktisk er helt feil. Kan det også tenke seg at det er ting vi ikke egentlig har lyst til å vite? Og hvordan blir man så sikker på egen kunnskap at man slutter å ta inn andres synspunkter? På sommerleir får du utallige muligheter til å diskutere, filosofere og prøve å finne svar på store spørsmål sammen med andre unge humanister fra hele landet!

 

Programmet slippes gradvis utover våren og sommeren, følg med videre for å se hva du kan få oppleve!

 

Så langt kan vi blant annet avsløre at Forsker Frederic kommer på leiren for å holde vitenshow. Kjemi er blant de mest håndfaste formene for kunnskap vi kan ha, men er for de fleste av oss allikevel utrolig vanskelig å forstå. I sitt vitenshow viser Frederic oss hvordan vi kan bruke denne kunnskapen til å skape spektakulære reaksjoner, som du ofte må se to ganger for å skjønne at kan være ekte. Du blir nok ingen kjemiker av å dra på humanistisk sommerleir, men etter dette er det vanskelig å ikke være fascinert av moderne vitenskap!

 

Humanistisk Ungdom er stolte av å i en årrekke ha holdt landets eneste sommerleir der du kan delta i et dragshow, med proffe instruktører. Dragkollektivet Princessilicious stiller også i år for å lære deg hvordan man setter opp og gjennomfører et dragshow, uansett om du har drevet med det før eller aldri har hørt om det. Merk at dette er et verksted som er helt frivillig å delta på og at showet hverken filmes eller tas bilde av. Selv om du ikke er nødt anbefaler vi sterkt å prøve dette, det er fantastisk moro!

 

Praktisk

Leiren arrangeres som sagt i Hønefoss fra 27. juli til 1. august. Inkludert i påmeldingen er reise til og fra leirstedet, uansett hvor du bor. Vi setter opp fellesbusser fra Oslo den første leirdagen og tilbake den siste. Bor du rett i nærheten av leirstedet eller vil komme deg dit selv går det fint, bare si fra på forhånd. Bor du mer enn 4 timer fra Oslo kan vi bestille reise til og fra hovedstaden for deg, oppgi i så fall dette og hvor du reiser fra når du melder deg på leiren.

 

Alle deltakere sover i år på enkeltrom som et smittevernstiltak. Dette, mat og egentlig alt annet under leiren er dekket av deltakeravgiften, det eneste du må betale for er om du vil ha noe i kiosken. Alle Human-Etisk Forbunds regionlag er så fantastiske at de støtter sine lokale ungdommer med deler av eller hele deltakeravgiften. Sjekk her for å se hvor mye du kan få dekket!

 

Trygghet

Vår absolutte førsteprioritet er at humanistisk sommerleir skal være et trygt sted, der folk kan være seg selv. Av smittevernhensyn er leiren i år bare halvparten så stor som den har pleid å være, alle deltakere sover på enkeltrom og det vil være mer lagt opp til at deltakerne holder seg i grupper enn vanligvis. Vi jobber også tett med folkehøgskolen leiren ligger på for å finne gode smitteverntiltak og hvordan vi kan tilpasse oss regler og retningslinjer. Dersom vi er i tvil på om smittesituasjonen gjør det uansvarlig å arrangere leiren, kommer vil til å avlyse og refundere alle deltakeravgifter. Tryggheten til deltakerne våre er som sagt første prioritet.

 

At humanistisk sommerleir skal være et trygt sted betyr også at deltakerne skal føle seg sosialt trygge og kunne være seg selv. Vi har i mange år brukt LNU (Landsrådet for norges barne- og ungdomsorganisasjoner) sitt Trygg-program og har opplæring i inkluderende og samlende adferd for våre leirledere. Det er også nulltoleranse for alkohol og ulovlige rusmidler på HUs arrangementer, uansett hvor gammel du er.

 

Har du noen andre spørsmål ved sommerleiren eller Humanistisk Ungdom generelt? Ta gjerne kontakt med oss på ungdom@human.no!