Tenkekassa - verktøyene du trenger

Nyheter Tenkekassa
Trenger du eller noen du kjenner hjelp til å tenke bedre? We got your back!

Årets kampanje handler om kritisk tenkning, og derfor har vi utviklet verktøy for deg som vil lære deg å tenke bedre. Særlig i disse tider med falske nyheter og alternative fakta er det viktig at vi har gode verktøy å lene oss på. Selve Tenkekassa er en verktøykasse, og oppi den har vi putta verktøyene.

  • Med vernemaska får du avstand fra informasjonsstrømmen du møter daglig

  • Hammeren kan du bruke til å knuse myter

  • Saga bruker du til å skjære opp argumentasjonen og få se flere sider av en sak

  • Vateret sjekker om du lar noen argumenter veie tyngre enn andre

  • Drillen skal du bruke til å drille hjernen din for stille flere spørsmål

  • Øksa åpner flere kilder til informasjon, for det er lurt å lete flere steder

  • Til sist finsliper du argumentene dine med pussepapiret

 

Angår dette meg?

Ja, absolutt! Uansett hvor smarte vi er, så trenger alle å bli bedre kritiske tenkere. Det gjelder både deg, vennene dine og de voksne rundt deg. I dag møter vi stadig større mengder informasjon, og det er viktig å kunne skille god informasjon fra dårlig og uriktig informasjon. Du har kanskje hørt om falske nyheter og alternative fakta? Dette er et høyaktuelt tema, noe som også ble tydelig forrige uke da NRK, VG og Dagbladet kunngjorde at de skal starte tjenesten Faktisk. Det er flott at de vil faktasjekke offentligheten, men vi må faktisk sjekke oss selv også. #faktaskjerpdeg.

 

Bli med!

På Facebook-siden vår kommer vi til å dele tegneseriestriper hvor bruken av verktøy illustreres av vår gode hjelper Sanna. Du står også fritt til å dele disse om du vil. Alle kan spre informasjon om kampanjen ved å laste opp et bilde av seg selv på sosiale medier. Ta et bilde av deg selv med en plakat hvor det står #faktaskjerpdeg og tenkekassa.no. Om du sier ifra til oss, så legger vi til og med ut bildet på Facebook-siden vår. Tagg bildet med #faktaskjerpdeg.