Slik starter du et lokallag

Finnes det ikke et lokallag i nærheten av der du bor? Har du lyst til å være aktivt medlem i Humanistisk Ungdom? Vil du stå på stands, lage kampanjer, spre informasjon om humanisme og få nye venner fra hele landet? Da bør du starte et lokallag!

Som medlem i et lokallag får du både jobbe med viktige saker og bli kjent med nye mennesker som deler dine verdier og interesser. Jo flere medlemmer vi er, jo mer får vi gjort, og vi vil gjerne ha akkurat deg med på laget!

Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva et lokallag i Humanistisk Ungdom kan gjøre. Det kan være alt fra å stå på stands og henge opp plakater til å holde foredrag på skolen deres og arrangere brettspillkveld og filosofikafé. Som medlem i et lokallag får man ikke bare muligheten til å påvirke, men man kan også finne gode venner i organisasjonen.

Det er enkelt å starte opp lokallag

Send en e-post til ungdom@human.no og fortell at du vil stifte lokallag. Kontoret vil ta kontakt og hjelpe deg med å starte opp lokallaget.

Du finner også en del informasjon i startpakka for etablering av lokallag.

Stiftelsesmøte og valg av styre

Ved oppstart av lokallag må det holdes et stiftelsesmøte. Møtet skal være kjent for medlemmer som bor i området og må annonseres minst 14 dager før møtet skal avholdes. Lokallagsfadderen din hjelper deg med å annonsere møtet.

På stiftelesemøtet må det velges et styre og fylles ut en stiftelsesprotokoll (PDF). Lokallag i Humanistisk Ungdom må ha et styre på minst tre personer: En leder, en nestleder og en økonomiansvarlig.

Ressurser for lokallag

Når lokallaget er stiftet anbefaler vi at dere tar en kikk på sidene med ressurser for lokallag Her finner dere informasjon om hvordan man driver et lokallag med ideer til aktiviteter og rekruttering av nye medlemmer.

Alle lokallag får tilbud om å delta på egne seminarer for tillitsvalgte i lokallagsstyrer i løpet av året.

Er det noe mer dere lurer på av stort eller smått, kan dere ta kontakt med sekretariatet på HU-kontoret.