Digitale aktiviteter

Rundt i landet er det mange steder hvor avstand kan bli et stort hinder for aktivitet i lokallaget, men dette hinderet kan overkommes ved å ta bruk digitale plattformer for å drive aktivitet. I dette dokumentet gå vi igjennom hvordan dere kan sette opp deres eget digitale arrangement, i tillegg til noen ideer rundt hva dere kan gjøre.

Planlegge aktiviteten

Når dere skal planlegge en digital aktivitet er det særlig noen ting dere må huske på.

  • Det er slitsomt i lengden å se på en skjerm, gjør noe som kan involvere deltakerne i arrangementet.
  • Det er en større forpliktelse å møte fysisk enn å skru på skjermen. Sørg for å jevnlig minne om arrangementet, og gjør en særlig innsats på mobiliseringen til arrangementet. Jo flere dere er, jo mer gøy er det.

Gjennomføre aktiviteten

Til gjennomføring er det viktig at en bruker litte grann tid i forkant på å sikre at det tekniske fungerer. Det kan for eksempel være lurt å sjekke at en har tilgang til zoom-rommet som host og kan dele skjerm, at presentasjoner eller annet er klart, og at digitale program fungerer med hverandre.

Det er også viktig med mobilisering til aktiviteten, og sørge for påminnelser. Ofte kan det være mindre forpliktende

 

Zoom

Humanistisk Ungdom har en egen zoom-konto som kan benyttes fritt av lokallag til aktivitet og samlinger. For å  booke et zoomrom, ta kontakt med organisasjonsrådgiver: hans.christistian.knudsen@human

Discord

Discord er et gratisprogram med voice og text-channels, som brukes mest i tilknyttning til spill hvor en gjerne vil kommunisere lett uten å måtte ha et stort vindu over spillet. Mer informasjon om discord og nedlasting finner du her:

Discord | Your Place to Talk and Hang Out

 

Forslag til digitale aktiviteter:

Medlemskveld/innledning

Det er fullt mulig å arrangere vanlige medlemskvelder digitalt, og det er like mulig å invitere innleder digitalt som fysisk. Finn et tema som virker interessant og inviter hvem dere vil! Om dere vil ha hjelp eller råd på hvem dere vil invitere er det bare å ta kontakt med kontoret!

 

Minecraft

Minecraft har i mange år vært et kjent, utbredt og elsket spill. Hva spillet skal gå ut på kan dere definere i stor grad selv. Bygg skulpturer eller byer, slåss med mobs, eller hent en isbjørn hjem med minecarts.

For å kunne bruke Minecraft trenger du en konto og tilgang til spillet. Se mer her:

Offisielt nettsted | Minecraft

 

Quiz/Kahoot

Quiz og/eller kahoot er både gøy og sosialt, og kan gjennomføres enkelt. Lag noe rundt et spennende eller gøy tema tema, og kjør på!

 

Digital Brettspillkveld

Brettspill på nett er en fin anledning til å møtes digitalt og holde liv i lokallaget.

Jackbox Games tilbyr en rekke morsomme selskapsspill og passer godt for 1-8 spillere. Dersom dere er flere tilbyr spillet også “spectator mode” for opp mot flere hundre tilskuere. Kun verten trenger kjøpe spillet. Dere velger selv om dere vil kjøpe enkeltspill eller hele pakker. For å spille digitalt deler verten skjermen sin med de andre. Alle deltar på hver sin telefon eller nettbrett.

Catan Universe er en digital versjon av det populære spillet Settlers of Catan, som gratis lar dere spille sammen på nett. Appen kan lastes ned for Android, iOS, Mac og Windows.

Det finnes også en rekke andre plattformer som tilbyr digitale brettspill. To a de mest populære er Tabletopia eller Tabletop Simulator. Les dere gjerne opp på egenhånd for å finne ut hva som passer best til deres formål.

 

Virtuelt kafébesøk

Virtuelt kafébesøk er en lavterskel åpen aktivitet hvor det eneste som trengs er et sted å være, for eksempel zoom. Dere kan oppfordre deltakerne til å ta med strikketøy eller hobbyprosjekt, og sammen sosialisere og prate om ulike tema.

 

Filmkveld

Både Netflix og Disney+ har kommet med funksjoner som lar dere kunne se en film eller serie i lag i sanntid. Hos Disney+ heter denne GroupWatch, og hos Netflix heter denne Netflix Party. Etter filmen kan dere samles på zoom og diskutere det dere har sett, eller bare sosialisere med hverandre.

 

Lag mat i lag

Dette kan være en hyggelig aktivitet etter en lang skoledag eller arbeidsdag. La ZOOM stå å gå på kjøkkenbenken, og lag noe mat i lag. Hva dere vil lage er helt opp til dere, men kult og hyggelig er det jo om en enes om en felles rett.

 

Start en bokklubb

Humanist Forlag har mange bøker og tekster som kan være interessante å lese i lag og reflektere over sammen. Finn en bok dere vil lese sammen, bestill nok eksemplarer og les i lag. Planlegg møter over teams eller zoom og diskuter dere gjennom stoffet.