Digital spillkveld

Digital spillkveld

Savner du å kunne samle lokallaget til en sosial kveld med brettspill og kos? Nå kan lokallag i Humanistisk Ungdom bruke midler fra HU-fondet på å ha digitale spillkvelder!

Lokallag i HU kan nå søke om penger til online dataspill gjennom HUfondet. Det er lett å få til, gøy, sosialt og har ikke minst tipp topp smittevern. Først må dere finne ut hva dere vil spille sammen og sjekke hva spillet koster på Steam. Steam kan lastes ned her: https://store.steampowered.com/about/. Send så en søknad til HUfondet hvor dere skriver hva spillet heter og hva det koster. Gi også gjerne beskjed om hvor mange dere tror dere blir på arrangementet. Kontoret vil da kjøpe spillet på en rekke steamkontoer, som dere får innloggingsinformasjon til før arrangementet. Så er det bare å laste ned spillet derfra og kose dere 😊

PS: Om dere ønsker å spille det samme spillet flere ganger trenger dere ikke sende inn søknad til HU-fondet, da må dere bare si fra til organisasjonsrådgiver Miriam.

 

FAQ:

Jeg har aldri brukt steam før, hvor finner jeg spillene?

Når du skal finne nye spill trykker på «butikk» øverst til venstre. For å finne et spill søker du der det står «søk i butikken». Når du skal finne spill som allerede er kjøpt trykker du på «bibliotek» rett ved siden av «butikk», der ligger spillene på venstre side.

 

Hvordan kan vi snakke sammen mens vi spiller?

Her finnes det flere løsninger. For eksempel kan man ringe hverandre på Messenger, ellers er løsninger som Discord eller Teams også gode. Med teams kan du også få opp kameraene til de du spiller med som et lite vindu mens du spiller, så blir man enda litt mer sammen. PS: HU har en discordserver, den finner du her: https://discord.gg/G4HKmKf

 

Hvordan finner vi hverandre online på spillet?

Det er litt forskjellige fra spill til spill, men alle HUs brukere har lagt til hverandre som venner på steam. Når du prøver å invitere noen andre til spillet ditt skal de andre altså komme opp automatisk. Du kan også finne dem ved å trykke på «venner og samtaler» nede til høyre. Om dere ikke vil hete f.eks. Humanistisksteam1 mens dere spiller kan dere enkelt endre navnet på brukeren midlertidig. Da trykker du bare på «venner og samtaler», så på pilen ved siden av navnet ditt og på «rediger profilnavn».

 

Kan vi spille hva som helst?

Ja! Det eneste kravet er at det er et onlinespill dere spiller sammen og at alle medlemmer av lokallaget får bli med. Det er også en forutsetning at spillet finnes på Steam, men det gjør de aller fleste.

 

Kan jeg beholde spillet etter arrangementet?

Nei, spillene tilhører lokallagene som bruker dem. Etter arrangementet kommer kontoret til å endre passordet på steam-brukerene, og deles ut til neste lokallag som skal ha digital spillkveld. Da fungerer ikke spillet lenger på din pc.